Immulina próbacsomag
A IMMULINA Spirulina egy szárított algát tartalmazó, teljesen természetes, adalékanyagoktól mentes étrend kiegészítő kapszula, a szervezet erőnlétének, védekezőképességének és egészségi állapotának karbantartására.
Az Immulina próbacsomag 14 kapszulát tartalmaz ami 7-14 napra elegendő adag egy felnőtt ember számára. A hatását már 1-5 napon belül érezned kell, így a 14 kapszula bőségesen elég ahhoz, hogy tapasztald jótékony hatását.
2 690 Ft
IMMULINA Spirulina
OGYÉI notifikáció: 28086/2022
A IMMULINA Spirulina egy szárított algát tartalmazó, teljesen természetes, adalékanyagoktól mentes étrend kiegészítő kapszula, a szervezet erőnlétének, védekezőképességének és egészségi állapotának karbantartására.
Mit tartalmaz az IMMULINA Spirulina ?
A napi javasolt adag 500 mg porított spirulina algát tartalmaz.
Hogyan hat az IMMULINA Spirulina ?
A spirulina alga nem egyetlen faj, hanem többféle – leggyakrabban három – egysejtű kékalga (Cyanobacteriae) biomasszája: Arthrospira platensis, Arthrospira fusiformis, és Arthrospira maxima. Különlegességük, hogy mind tenger, mind édesvízben képesek tenyészni. Élelmiszerként való alkalmazásának legrégebbi dokumentációja az aztékok korából maradt ránk1, Közép-Amerika spanyol hódítóinak közvetítésével2. A tudományos érdeklődés azt követően lángolt fel, hogy a spirulina algát magas tápértéke, emberi egészségre gyakorolt kedvező hatásai és könnyű termeszthetősége miatt mind a NASA3,4, mind az Európai Űrügynökség (ESA)5 hosszú távú űrexpedíció életfenntartó rendszerének részévé javasolta. A porított spirulina alga kifejezetten magas tápértékű, alacsony kalóriatartalom mellett: gazdag fehérje (≈ 57%) és aminosav (valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza) forrás, jelentős B1, B2, B3 vitamin, valamint ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, vas) mennyiséget tartalmaz6, illetve omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ideális 1/1,5 arányban. Magas antioxidáns kapacitása hozzájárul gyulladásgátló hatásához7. Friss kutatások eredményei szerint a spirulina algák fogyasztása jótékony a zsíranyagcserére, csökkenti az LDL, összkoleszterin és triglicerid szintjét a vérplazmában8, hozzájárul az érfalak karbantartásához9 és csökkenti a vérnyomást10. Javítja a vérszegénységet11 és csökkenti ennek szövődményeként jelentkező fáradtságérzetet12. Egy II. típusú cukorbetegeken végzett vizsgálat a Metformin gyógyszerhez hasonló hatáserősségről számol be, mely során 9%-al csökkent a betegek HbA1c értéke, ami 21%-al csökkentette a diabétesz szövődmények jelentkezését13. Sportolókon végzett vizsgálatok igazolják, hogy fizikai megterhelés idején növeli az izomerőt és a kitartást14, felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját15. Több, egymástól független, vizsgálat utal egyik hatóanyagának a fikocianinnak immunerősítő, rákos sejtek szaporodását gátló16,17 képességeire. Ezen a téren további kutatások zajlanak.
Kinek javasolt az IMMULINA Spirulina fogyasztása?
Az IMMULINA Spirulina nem szolgál konkrét betegség(ek) kezelésére vagy diagnosztizálására. Természetes eredetű, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga összetevőivel támogatja a szervezet sejtjeinek működését, karbantartja az egészséget, véd a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen.
Az IMMULINA Spirulina tárolása és eltarthatósága:
Nedvességtől, párától védett helyen szobahőmérsékleten tárolható a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő lejártáig. Ajánlott saját csomagolásában tárolni. Gyermekektől elzárva tartandó.
Az IMMULINA Spirulina alkalmazása:
Naponta 1 – 2 kapszula fogyasztása ajánlott, bőséges folyadékkal, lehetőleg étkezések között. A javasolt napi adagot ne lépje túl.
Mellékhatások és figyelmeztetések:
Az IMMULINA Spirulinaban szereplő algák biztonsággal fogyaszthatók18. Az eddig ilyen algákkal kapcsolatosan jelentett mellékhatások sosem
az algák hatóanyagainak, hanem minden esetben a szennyezett környezetben való tenyésztés vagy nem megfelelő tárolás következményeinek bizonyultak19. Magas fenilalanin tartalma miatt azonban fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlható.
Az IMMULINA Spirulina nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életvitelt.
1– HABIB, M. AHSAN B.; PARVIN, MASHUDA; HUNTINGTON, TIM C.; HASAN, MOHAMMAD R. (2008): A
REVIEW ON CULTURE, PRODUCTION AND USE OF SPIRULINA AS FOOD DOR HUMANS AND FEEDS FOR
DOMESTIC ANIMALS AND FISH; FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION OF THE UNITED NATIONS.
2– DIAZ DEL CASTILLO, B.:THE DISCOVERY AND CONQUEST OF MEXICO, 1517–1521. LONDON: ROUTLEDGE,
1928, P. 300.
3– MAHASIN G. TADROS, ALABAMA A UNIVERSITY; NASA CONTRACTOR NCC 2-501: CHARACTERIZATION
OF SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL; 1988 OCTOBER 4– CHARACTERIZATION OF
SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL. NORMAL, AL.: ALABAMA A&M UNIVERSITY, 1988.
5– CORNET J.F., DUBERTRET G. “THE CYANOBACTERIUM SPIRULINA IN THE PHOTOSYNTHETIC
COMPARTMENT OF THE MELISSA ARTIFICIAL ECOSYSTEM.” WORKSHOP ON ARTIFICIAL ECOLOGICAL
SYSTEMS, DARA-CNES, MARSEILLE, FRANCE, OCTOBER 24–26, 1990
6– U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE. FOODDATA CENTRAL, 2019.
FDC.NAL.USDA.GOV.
7– AL-QAHTANI WH, BINOBEAD MA: ANTI-INFLAMMATORY, ANTIOXIDANT AND ANTIHEPATOTOXIC EFFECTS
OF SPIRULINA PLATENSIS AGAINST D-GALACTOSAMINE INDUCED HEPATOTOXICITY IN RATS; SAUDI J BIOL
SCI. 2019 MAY;26(4):647-652.
8– ELIAS E MAZOKOPAKIS, IOANNIS K STARAKIS, MARIA G PAPADOMANOLAKI, NIKI G MAVROEIDI,
EMMANUEL S GANOTAKIS: THE HYPOLIPIDAEMIC EFFECTS OF SPIRULINA (ARTHROSPIRA PLATENSIS)
SUPPLEMENTATION IN A CRETAN POPULATION: A PROSPECTIVE STUDY; J SCI FOOD AGRIC; 2014
FEB;94(3):432-7; DOI: 10.1002/JSFA.6261. EPUB 2013 JUL 10. 9– PATRICIA V TORRES-DURAN, ALDO
FERREIRA-HERMOSILLO AND MARCO A JUAREZ-OROPEZA: ANTIHYPERLIPEMIC AND ANTIHYPERTENSIVE
EFFECTS OF SPIRULINA MAXIMA IN AN OPEN SAMPLE OF MEXICAN POPULATION: A PRELIMINARY REPORT;
LIPIDS HEALTH DIS. 2007; 6: 33.
10– M A JUÁREZ-OROPEZA, D MASCHER, P V TORRES-DURÁN, J M FARIAS, M C PAREDES-CARBAJAL: EFFECTS
OF DIETARY SPIRULINA ON VASCULAR REACTIVITY; MED FOOD, 2009 FEB;12(1):15-20; DOI:
10.1089/JMF.2007.0713.
11– CARLO SELMI, PATRICK SC LEUNG, LAURA FISCHER, BRUCE GERMAN, CHEN-YEN YANG, THOMAS P
KENNY, GERRY R CYSEWSKI AND M ERIC GERSHWIN: THE EFFECTS OF SPIRULINA ON ANEMIA AND
IMMUNE FUNCTION IN SENIOR CITIZENS; CELL MOL IMMUNOL. 2011 MAY; 8(3): 248–254; ONLINE
PUBLIKÁCIÓ: DOI: 10.1038/CMI.2010.76
12– RALPH CARMEL: NUTRITIONAL ANEMIAS AND THE ELDERLY; SEMIN HEMATOL, 2008 OCT;45(4):225-34;
DOI: 10.1053/J.SEMINHEMATOL.2008.07.009.13– I M STRATTON, A I ADLER, H A NEIL, D R MATTHEWS, S E
MANLEY, C A CULL, D HADDEN, R C TURNER, R R HOLMAN: ASSOCIATION OF GLYCAEMIA WITH
MACROVASCULAR AND MICROVASCULAR COMPLICATIONS OF TYPE 2 DIABETES (UKPDS 35): PROSPECTIVE
OBSERVATIONAL STUDY; BMJ; 2000 AUG 12;321(7258):405-12; DOI: 10.1136/BMJ.321.7258.405.
14– MARIA KALAFATI, ATHANASIOS Z JAMURTAS, MICHALIS G NIKOLAIDIS, VASSILIS PASCHALIS, ANASTASIOS
A THEODOROU, GIORGOS K SAKELLARIOU, YIANNIS KOUTEDAKIS, DIMITRIS KOURETAS: ERGOGENIC AND
ANTIOXIDANT EFFECTS OF SPIRULINA SUPPLEMENTATION IN HUMANS; MED SCI SPORTS EXERC, 2010
JAN;42(1):142-51, DOI: 10.1249/MSS.0B013E3181AC7A45.
15– HSUEH-KUAN LU, CHIN-CHENG HSIEH, JEN-JUNG HSU, YUH-KUAN YANG, HONG-NONG CHOU:
PREVENTIVE EFFECTS OF SPIRULINA PLATENSIS ON SKELETAL MUSCLE DAMAGE UNDER EXERCISE-INDUCED
OXIDATIVE STRESS; EUR J APPL PHYSIOL, 2006 SEP;98(2):220-6; DOI: 10.1007/S00421-006-0263-0. EPUB
2006 AUG 30. 16– MOHAMED F ISMAIL,DOAA A ALI, AUGUSTA FERNANDO, MOHAMED E ABDRABOH, RAJIV
L GAUR, WAEL M IBRAHIM, MADHWA HG RAJ AND ALLAL OUHTIT: CHEMOPREVENTION OF RAT LIVER
TOXICITY AND CARCINOGENESIS BY SPIRULINA; INT J BIOL SCI. 2009; 5(4): 377–387.
17– YUUSUKE AKAO, TAKASHI EBIHARA, HISAYO MASUDA, YOSHIKO SAEKI, TAKASHI AKAZAWA, KAORU
HAZEKI, OSAMU HAZEKI, MISAKO MATSUMOTO, TSUKASA SEYA: ENHANCEMENT OF ANTITUMOR
NATURAL KILLER CELL ACTIVATION BY ORALLY ADMINISTERED SPIRULINA EXTRACT IN MICE; CANCER
SCI., 2009 AUG;100(8):1494-501; DOI: 10.1111/J.1349-7006.2009.01188.X.
18– FAROUK K.EL-BAZ HANAN F.ALY: TOXICITY ASSESSMENT OF THE GREEN DUNALIELLA SALINA
MICROALGAE; TOXICOLOGY REPORTS, VOL. 6, 2019, PAGES 850-861
19– BELAY, AMHA (2008): SPIRULINA (ARTHROSPIRA): PRODUCTION AND QUALITY ASSURANCE. SPIRULINA IN
HUMAN NUTRITION AND HEALTH, CRC PRESS. PP.1–25
Tápanyag tartalom | 1 kapszula |
Bio 100% Tiszta Nyers Spirulina | 500 mg |
Kapcsolódó termékek
-
Immulina – 12db-os csomag
176 400 FtOriginal price was: 176 400 Ft.164 400 FtCurrent price is: 164 400 Ft. Kosárba teszem -
Immulina – 6db-os csomag
88 200 FtOriginal price was: 88 200 Ft.84 600 FtCurrent price is: 84 600 Ft. Kosárba teszem -
Anti-Stress Pack
38 610 FtOriginal price was: 38 610 Ft.34 810 FtCurrent price is: 34 810 Ft. Kosárba teszem