Véleményekért, ha olvasnál, írnál, vagy kérdeznél, látogass el a FACEBOOK CSOPORTUNKBA:

IMMU-MAI

Az IMMU-MAI Májtisztító Termék összetevői: Porított Chlorella alga (Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa), máriatövis (Sylibum marianum) mag kivonat, huminsav por, articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) kivonat.
Az ajánlat 1 doboz Immu-mai-t tartalmaz.

245Ft/kapszula

15 400 Ft

A termék megvásárlásával 308 pontot szerzel.

IMMU-MAI

OGYÉI notifikáció: 28807/2022

Kizárólag természetes növényi anyagokból készült májtámogató, méregtelenítő étrend-kiegészítőkapszula.

 

AZ IMMU-MAI ÖSSZETEVŐI: Porított Chlorella alga (Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa), máriatövis (Sylibum marianum) mag kivonat, huminsav por, articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) kivonat.

HOGYAN HAT AZ IMMU-MAI?

A Chlorella alga fajok (Chlorella vulgaris és Chlorella pyrenoidosa) mikroszkópikus tengeri zöldalgák. Kiemelkedően magas tápértékük miatt (szárazanyag 45%-a fehérje, 20%  többszörösen telítetlen és omega-3 zsírsavak, lipidek1, 20% szénhidrátok, 5 % emészthetetlen rost és kb. 10%-nyi vitamin és ásványi anyag) természetes élőhelyein élelmiszerként, illetve élelmiszeradalékként fogyasztják. Tápértékükön túl számos egészségvédő hatásukat igazolták tudományos vizsgálatok2: köti és segít eltávolítani a szervezetbe jutott nehézfém vegyületeket3 és egyes szerves mérgeket4; változatos és gazdag antioxidáns hatóanyagokkal (klorofill, béta-karotin, C-vitamin, likopin, lutein, stb)5 védi minden sejt és szövetféleség épségét a szabadgyökök kémiai károsító hatásaival szemben6; ezzel számos krónikus-degeneratív folyamat kockázatát csökkentve7, sőt, lassítja a DNS károsodás következtében fellépő sejtöregedési folyamatokat8 is. Továbbá igazoltan kedvező hatást gyakorol a zsírháztartásra (csökkenti a koleszterin és LDL szintjét a vérben), mérsékeli a máj zsíros elfajulásának kockázatát, és a cukoranyagcserére is jótékony9. Fiatal sportolókon fokozta az állóképességet10.

A máriatövismag (gyógyszerkönyvi nevén: Sylibum mariani fructus) fajspecifikus hatóanyaga a szilimarin, ami a ma ismert leghatékonyabb májműködést támogató, máj méregtelenítő működését fenntartó természetes anyag11. Évszázados népgyógyászati alkalmazását számos

állatkísérlet igazolta, ahol kísérleti mérgek, gombamérgek ellen is hatásos májvédőnek bizonyult12.

A huminsavak a tőzegben található elbomlott növényi szervezetek maradványai – a magyar föld különösen gazdag ilyenekben. Jól hasznosuló ásványi anyagokban gazdagok. Számos egészségvédő hatást tulajdonítanak neki, ezek közül is elsősorban a bél mikrobióta egészségének karbantartásában, és fémes13, valamint növényvédőszer méreganyagok megkötésében és eltávolításában.

Az articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) elsősorban a mediterrán konyha sokoldalúan felhasznált élemiszere. Népszerűsége azonban világszerte nőttön-nő! Zöldségek között is kimagasló tápértékkel és antioxidáns kapacitással bír14. Serkenti az epeelválasztást15 és oldja a zsírban oldódó méreganyagokat az epében16, amivel elősegíti kiürülésüket. Serkenti a májsejtek szaporodását, amivel a máj regenerálódásához járul hozzá, fokozott sejtpusztulást, mérgezéseket követően17. A bélbaktérium flóra támogatásával prebiotikus hatással is rendelkezik, karbantartva az emésztést és tápcsatorna egészségét18. Egymás hatásait kölcsönösen kiegészítő, illetve erősítő természetes anyagaival a IMMU-MAI támogatja a máj méregtelenítő működését, köti és segít eltávolítani az esetlegesen szervezetbe jutott nehézfém vegyületeket, antioxidáns hatóanyagai hozzájárulnak a szervezet vegyi védelméhez, miközben számos, élettanilag hasznos tápanyaggal erősítik a szervezetet. 

KINEK AJÁNLOTT AZ IMMU-MAI FOGYASZTÁSA?

A készítmény méregtelenítő-májtámogató hatása kedvező lehet mindazok számára, akiknek szervezete fokozottan toxikus környezetnek lehet kitéve (pl. munkahelyi ártalom, rendszeres alkoholfogyasztás, dohányzás, stb.). A nagyvárosi környezet fokozott szabadgyök terhelésének ellensúlyozására, tartósított, rendszeresen kemikáliákkal kezelt élelmiszeripari termékeket fogyasztók számára, tartós nem-szteroid gyulladásgátló kezelésben részesülők számára. Krónikus májbetegek, akut májbetegségekből felépülők esetén segítheti a máj regenerációját.

AZ IMMU-MAI TÁROLÁSA:

Eredeti csomagolásban hőtől, napfénytől védett helyen a címkén feltüntetett lejárati ideig minőségromlás nélkül eltartható. Gyermekektől elzártan javasolt tárolni.

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK:

Rendeltetésszerű használat és a javasolt dózis betartása mellett az IMMU-MAI használata teljesen biztonságos. Máriatövissel és algával szemben allergia rendkívül ritka, de előfordulhat. Ez átmeneti, enyhe diszpepsziás panaszokkal, hasi puffadással, étvágytalansággal, émelygéssel járhat, ami maradéktalanul elmúlik a fogyasztás felfüggesztése után. A Chlorella alga fogyasztásra zöldre színezheti a székletet – ez normális jelenség. Hajlamos egyéneken fényérzékenyítheti a bőrt. A kúra ideje alatt napozást, szoláriumhasználatot célszerű kerülni. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem javasolt.

Krónikus gyógyszerszedés mellett orvos, gyógyszerész tanácsa alapján javasolt alkalmazni.

A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Nem helyettesíti a szakorvosi ellátást és gondozást.

 

 

18 – G Holtmann, B Adam, S Haag, W Collet, E Grünewald, T Windeck: Efficacy of artichoke leaf extract in the treatment of patients with

functional dyspepsia: a six-week placebo-controlled, double-blind, multicentre trial;

17 – Emine Colak, Mehmet Cengiz Ustuner, Neslihan Tekin, Ertugrul Colak, Dilek Burukoglu, Irfan Degirmenci and Hasan Veysi Gunes: The

hepatocurative effects of Cynara scolymus L. leaf extract on carbon tetrachloride-induced oxidative stress and hepatic injury in rats;

Springerplus.2016; 5: 216.

16 – Maryem Ben Salem, Hanen Affes, Kamilia Ksouda, Raouia Dhouibi, Zouheir Sahnoun, Serria Hammami, Khaled Mounir Zeghal:

Pharmacological Studies of Artichoke Leaf Extract and Their Health Benefits; Plant Foods Hum Nutr, 2015 Dec;70(4):441-53, doi:

10.1007/s11130-015-0503-8.

15 – R Kirchhoff, C Beckers, G M Kirchhoff, H Trinczek-Gärtner, O Petrowicz, H J Reimann: Increase in choleresis by means of artichoke extract;

Phytomedicine, 1994 Sep;1(2):107-15, doi: 10.1016/S0944-7113(11)80027-9.

14 – Monica H Carlsen, Bente L Halvorsen, Kari Holte, Siv K Bøhn, Steinar Dragland, Laura Sampson, Carol Willey, Haruki Senoo, Yuko Umezono,

Chiho Sanada, Ingrid Barikmo, Nega Berhe, Walter C Willett, Katherine M Phillips, David R Jacobs, Jr. and Rune Blomhoff: The total

antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide; Nutr J. 2010; 9: 3.

13 – Iso Christl, Axel Metzger, Ilona Heidmann, Ruben Kretzschmar: Effect of humic and fulvic acid concentrations and ionic strength on copper

and lead binding; Environ Sci Technol., 2005 Jul 15;39(14):5319-26, doi: 10.1021/es050018f.

12 – Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár – útmutató a korszerű gyógynövény alkalmazáshoz; Medicina Könyvkiadó Zrt, 2012, 2.

javított, bővített kiadás, 334 oldal.

11 – Ludovico Abenavoli, Raffaele Capasso, Natasa Milic, Francesco Capasso: Milk thistle in liver diseases: past, present, future; Phytother Res.

2010 Oct;24(10):1423-32; doi: 10.1002/ptr.3207.

10 – Zempo-Miyaki A., Maeda S. and Otsuki T.: Effect of Chlorella-derived multicomponent supplementation on maximal oxygen uptake and

serum vitamin B2 concentration in young men.

J Clin Biochem Nutr. 2017 Sep;61(2):135-139. doi: 10.3164/jcbn.17-36. Epub 2017 Aug 18.

9 – Noguchi N, Konishi F, Kumamoto S, Maruyama I, Ando Y, Yanagita T: Beneficial effects of Chlorella on glucose and lipid metabolism in obese

rodents on a high-fat diet; Obes Res Clin Pract. 2013 Mar-Apr;7(2):e95-e105. doi: 10.1016/j.orcp.2013.01.002.

8 – Suzana Makpol, Nadia Yaacob, Azalina Zainuddin, Yasmin Anum Mohd Yusof, Wan Zurinah Wan Ngah: Chlorella vulgaris modulates hydrogen

peroxide-induced DNA damage and telomere shortening of human fibroblasts derived from different aged individuals; Afr J Tradit

Complement Altern Med, 2009 Jul 3;6(4):560-72, doi: 10.4314/ajtcam.v6i4.57210.

7 – Sinéad Lordan, R. Paul Ross and Catherine Stanton: Marine Bioactives as Functional Food Ingredients: Potential to Reduce the Incidence of Chronic Diseases; Mar Drugs. 2011; 9(6): 1056–1100.

6

5 – Cha KH, Kang SW, Kim CY, Um BH, Na YR, Pan CH. Effect of pressurized liquids on extraction of antioxidants fromChlorella vulgaris; J Agric

Food Chem. 2010;58:4756–4761

4 – Shiro Nakano, Hideo Takekoshi, Masuo Nakano: Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) supplementation decreases dioxin and increases

immunoglobulin a concentrations in breast milk; J Med Food., 2007 Mar;10(1):134-42, doi: 10.1089/jmf.2006.023.

3 – Mary L S Queiroz, Ana P O Rodrigues, Claudia Bincoletto, Camila A V Figueirêdo, Solange Malacrida: Protective effects of Chlorella vulgaris in

lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes; Int Immunopharmacol, 2003 Jun;3(6):889-900, doi:

10.1016/S1567-5769(03)00082-1.

2 – Yunes Panahi, Behrad Darvishi, Narges Jowzi, Fatemeh Beiraghdar, Amirhossein Sahebkar: Chlorella vulgaris: A Multifunctional Dietary

Supplement with Diverse Medicinal Properties; Curr Pharm Dec., 2016;22(2):164-73.

1 – Yunes PANAHI, Bahram PISHGOO, Hamid R. JALALIAN and Elaheh MOHAMMADI: Investigation of the effects of Chlorella vulgaris as an

adjunctive therapy for dyslipidemia: Results of a randomised open‐label clinical trial; Journal of Dietitians Australia, volume69, issue1,

March 2012, pages 13-19

 

 

Kosár0
A kosár jelenleg üres.
Vásárlás folytatása
0

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le egyik eseményünkről sem!